nl

Awa envelop ecologisch

Awa envelop ecologisch

Milieubewustheid is een doe-woord voor de fabrikant van de Awamatic® enveloppen. In de jaren 80 gebruikten ze reeds chloorvrij papier, chloorvrij pergamijn voor het venster en ecologische natuurlijmen.

Eind jaren 90 verkreeg AWA Couvert de normen DIN en ISO 14001 en gebruikten ze voor hun flexodruk milieuvriendelijke en wateroplosbare ÖCOLOR inkten. Daarnaast werd het systeem om de inkten te mixen geoptimaliseerd om zo weinig mogelijk afval te hebben.


Begin dit decennium bewijst Awa Couvert opnieuw zijn deskundigheid door ecologie en economie samen te brengen:
- lagere energiekosten door het infrarood (UV) drogen
- deelname aan het gecontroleerd afvalverwijderingssysteem (VfW) voor de terugname van alle verpakkingen voor vervoer
- FSC certificering van de Chain of Custody (handelsketen) voor enveloppen uit ecologisch papier en milieuvriendelijke lij.

Awa producten vervaardigd uit recycling papier hebben het label 'blauer Engel' verkregen omdat ze voldoen aan de richtlijnen vastgelegd door de raad van bestuur verantwoordelijk voor de milieucertificeringen.

Als recente innovatie op ecologisch vlak, hebben we de Awabloc® verpakking, een nieuw verpakkingsysteem bestaande uit 100% karton, dat dankzij zijn compactheid niet enkel het verpakkingsvolume aanzienlijk vermindert maar ook de nodige opslagruimte. Nog een voorbeeld dus om aan te tonen hoe serieus Awa Couvert zijn ecologische verantwoordelijkheid opneemt.